eur:
393.35
usd:
353.26
bux:
0
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
close up of calendar on the table, planning for business meeting or travel planning concept
Nyitókép: Tatomm/Getty Images

Sütheti a naptárt a legkör: kánikulát kapunk szeptemberben is

Nem érdekli a légkört a naptár. Bár a kalendárium szerint néhány nap múlva búcsút mondunk a nyárnak, még szeptember elején sem hagy alább a hőség.

Éjszaka a legtöbb helyen derült volt az ég.

Csütörtökön is napos időben lesz részünk, többnyire kevés felhővel, és legfeljebb egy-egy helyen lehet záporos csapadék.

Az északkeleti szél éjszakára átmenetileg mérséklődik, majd csütörtök napközben a Dunától keletre ismét megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 32 és 36 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Váratlan helyzetbe került a német kormánykoalíció a Scholz-Merz egyeztetés után

Váratlan helyzetbe került a német kormánykoalíció a Scholz-Merz egyeztetés után

Rendkívüli esemény kellett egy, a maga módján rendkívüli találkozóhoz, nevezetesen a szociáldemokrata kancellár és a konzervatív ellenzéki vezető négyszemközti tárgyalásához. Ráadásul a párbeszédet az ellenzék kancellárjelöltje, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Friedrich Merz kezdeményezte, és a hivatalban lévő kancellár, Olaf Scholz abba szinte rögtön belement. A napirend az illegális bevándorlás megfékezése volt annak nyomán, hogy a múlt hét végén az észak-rajna-vesztfáliai Solingenben egy szíriai menekült késével három német állampolgárt gyilkolt meg, és többeket megsebesített.

Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Rengeteg magyar és külföldi fejlesztésű digitális újdonsággal bővült a hazai oktatási rendszer, és a mesterséges intelligencia is sokat tud segíteni a diákoknak, a tanároknak, de akár a szülőknek is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Koren Balázs matematikatanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar oktatója. Beszélt az okostelefonok figyelemelterelő hatásáról is.
VIDEÓ
A 2021-es szint alatt rekedt a magyarok vásárlási kedve, de mi történik a régióban?

A 2021-es szint alatt rekedt a magyarok vásárlási kedve, de mi történik a régióban?

Magyarországon annak ellenére nem indul be a fogyasztás, hogy az infláció közel van az MNB céljához és -  ennek köszönhetően - nőnek a reálbérek. A kiskereskedelem még a 2021-es szintet sem érte el, amellyel uniós összevetésben bár a rosszabbul teljesítő országok közé tartozunk, máshol is küzdenek azzal, hogy a fogyasztás nem tud növekedni. Itthon a megtakarítások bővülése ("óvatossági motívum") és a külföldi vásárlások is hátráltatják a fogyasztás növekedését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×