eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Young businesswoman using VR goggles and gesturing in office. Woman in casuals using virtual reality glasses in office.
Nyitókép: Getty Images/Luis Alvarez

Európába is megérkezik az Apple méregdrága VR-szemüvege

Magyarországon továbbra sem lesz kapható, ellenben nagymértékben javul az Apple számítógépekkel való használhatósága.

Erőteljesen bővülni fog a következő hetekben az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset elérhetősége, hamarosan már nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható az igen drága, 3500 dolláros eszköz - írja az Origo.

A vállalat két körbe tervezi bevezetni a VR-szemüveget az új piacokra, első körben a Távol-Kelet, vagyis Hongkong, Japán, Kína és Szingapúr kap belőle. Az említett országokban június 13-án indul az előrendelés, míg az általános elérhetővé válás június 28-án esedékes.

A magyar érdeklődők számára érdekesebb második körös országokat Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, továbbá Németország jelentik, ezekben június 28-án kezdődik majd az előrendelési időszak, a tényleges piacra dobás pedig július 12-ére van tervezve. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy euróban mennyibe fog kerülni az eszköz.

Az Apple információi szerint a Vision Pro headsethez már több mint 2000 alkalmazás elérhető, ősszel pedig érkezik hozzá a VisionOS 2 operációs rendszer. Ennek érdekes újítása, hogy a Mac számítógépek kijelzőjének képét a headsetre átküldve a felhasználók normál, széles, továbbá ultraszéles virtuális kijelzők közül is választhatnak, továbbá lapos és hajlított kijelzőt is szimulálhatnak.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×