eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Young businesswoman using VR goggles and gesturing in office. Woman in casuals using virtual reality glasses in office.
Nyitókép: Getty Images/Luis Alvarez

Európába is megérkezik az Apple méregdrága VR-szemüvege

Magyarországon továbbra sem lesz kapható, ellenben nagymértékben javul az Apple számítógépekkel való használhatósága.

Erőteljesen bővülni fog a következő hetekben az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset elérhetősége, hamarosan már nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható az igen drága, 3500 dolláros eszköz - írja az Origo.

A vállalat két körbe tervezi bevezetni a VR-szemüveget az új piacokra, első körben a Távol-Kelet, vagyis Hongkong, Japán, Kína és Szingapúr kap belőle. Az említett országokban június 13-án indul az előrendelés, míg az általános elérhetővé válás június 28-án esedékes.

A magyar érdeklődők számára érdekesebb második körös országokat Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, továbbá Németország jelentik, ezekben június 28-án kezdődik majd az előrendelési időszak, a tényleges piacra dobás pedig július 12-ére van tervezve. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy euróban mennyibe fog kerülni az eszköz.

Az Apple információi szerint a Vision Pro headsethez már több mint 2000 alkalmazás elérhető, ősszel pedig érkezik hozzá a VisionOS 2 operációs rendszer. Ennek érdekes újítása, hogy a Mac számítógépek kijelzőjének képét a headsetre átküldve a felhasználók normál, széles, továbbá ultraszéles virtuális kijelzők közül is választhatnak, továbbá lapos és hajlított kijelzőt is szimulálhatnak.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×