eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen, melyik most a legnépszerűbb autó Európában

Az idei első negyedévben a Dacia Sandero vitte a prímet, de sok régi-új ismerős is szerepel a listán.

A Dacia Sandero volt a legnépszerűbb személyautó Európában 2024 első négy hónapjában a Dataforce szerint - írja a TotalCar. A romániai economica.net gazdasági hírportál hírét idézve a maszol.ro azt írja, hogy

év elejétől kezdve április végéig 97 021 Dacia Sanderót értékesítettek az EU-ban, Nagy-Britanniában, Svájcban, Norvégiában és Izlandon.

Ez 23,2 százalékkal több a 2023 azonos időszakában eladott mennyiségnél.

A második a Volkswagen Golf lett 85 781 autóval, a bronzérmet pedig a Peugeot 208 szebelhette be 75 249 eladott példánnyal.

Az első tízbe a Renault Clio, a Skoda Octavia, a Citroën C3, a VW T-Roc, a Tesla Model Y, a Toyota Yaris Cross és a Toyota Yaris került még be. Az elektromobilitás terjedésének lassulását mutatja egyebek mellett, hogy a Tesla Model Y eladásai is csökkentek, mégpedig 17,4 százalékkal - írják.

Érdekes módon két másik, Romániában gyártott modell is előkelő helyet foglal el az eladási statisztikában: a Craiovában gyártott Ford Puma a 13. helyre került, 58 817 darabos értékesítéssel négy hónap alatt, a Dacia Duster pedig a 16. helyen állt.

A Datahouse adatai szerint Magyarországon a Sandero kevésbé népszerű.

Az év első négy hónapjában 171 darabot helyeztek forgalomba, szemben az egy évvel korábbi 194-gyel. Ez több mint 10 százalékos visszaesést jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×