eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen, melyik most a legnépszerűbb autó Európában

Az idei első negyedévben a Dacia Sandero vitte a prímet, de sok régi-új ismerős is szerepel a listán.

A Dacia Sandero volt a legnépszerűbb személyautó Európában 2024 első négy hónapjában a Dataforce szerint - írja a TotalCar. A romániai economica.net gazdasági hírportál hírét idézve a maszol.ro azt írja, hogy

év elejétől kezdve április végéig 97 021 Dacia Sanderót értékesítettek az EU-ban, Nagy-Britanniában, Svájcban, Norvégiában és Izlandon.

Ez 23,2 százalékkal több a 2023 azonos időszakában eladott mennyiségnél.

A második a Volkswagen Golf lett 85 781 autóval, a bronzérmet pedig a Peugeot 208 szebelhette be 75 249 eladott példánnyal.

Az első tízbe a Renault Clio, a Skoda Octavia, a Citroën C3, a VW T-Roc, a Tesla Model Y, a Toyota Yaris Cross és a Toyota Yaris került még be. Az elektromobilitás terjedésének lassulását mutatja egyebek mellett, hogy a Tesla Model Y eladásai is csökkentek, mégpedig 17,4 százalékkal - írják.

Érdekes módon két másik, Romániában gyártott modell is előkelő helyet foglal el az eladási statisztikában: a Craiovában gyártott Ford Puma a 13. helyre került, 58 817 darabos értékesítéssel négy hónap alatt, a Dacia Duster pedig a 16. helyen állt.

A Datahouse adatai szerint Magyarországon a Sandero kevésbé népszerű.

Az év első négy hónapjában 171 darabot helyeztek forgalomba, szemben az egy évvel korábbi 194-gyel. Ez több mint 10 százalékos visszaesést jelent.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×