eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Sokszor ez a hétköznapi tárgy okolható az otthoni wifi gondjaiért

Nem, most nem feltétlen a mikrohullámú sütőre, és nem is a játékkonzolra gondoltunk.

Ha időnként "elmegy" a wifi, nem érzékelhető a jel, leáll az online videó vagy csak a lakás egy részén kapcsolódnak az eszközök a routerhez, nem biztos, hogy a szolgáltatónál van a probléma.

Előfordulhat, hogy a lakás berendezésében kell keresni a megoldást, és az ott található tárgyak közül is a tükör lehet a ludas. Az Index cikke szerint a nagyobb méretű, öltözékünk és frizuránk ellenőrzéséhez használt tükrök okozhatnak gondot, mert a tükröződést biztosító fém-, vagy – régebbi tükrök esetében – ólom- és ezüstréteg bezavarhat a wifi jelének.

A fém ugyanis a legnehezebben áthatolható anyag, mivel elektromos áramvezető. Márpedig a rádióhullámok elektromágnesesek, ami azt jelenti, hogy a fém képes elnyelni őket. Így bármi, amiben fém van – például redőnyök, ajtók, bútorok vagy falak –, nagymértékben csökkenthetik vagy teljesen megölhetik a jelet. Az pedig logikus, hogy minél több fém van a router és a csatlakoztatott eszközök között, annál rosszabb lesz a kapcsolat. Emiatt fontos, hogy a router legalább egy-másfél méter távolságban legyen a nagyobb tükröktől, hiszen így ha nem is csodálhatjuk magunkat az eszköz közelében, legalább az internetkapcsolatunk kielégítő lesz.

Persze akadályozzák a wifi jelét a konyhában lévő gépek, például a mosogatógép, a hűtőszekrény és a sütő, nem is beszélve a mikrohullámú sütőről, amely amellett, hogy egy tömör fémdoboz, saját hullámokat is kibocsát.

Akadályozhat a tévé is, ugyanis a síkképernyős televíziókban megtalálható egy vékony fémlemez, amely lefedheti a wifi jelét a körülötte lévő eszközök elől.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 11:08
×
×
×
×