eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
20 May 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A printed Eurojackpot ticket. Photo: Thomas Banneyer/dpa (Photo by Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ picture alliance

Eurojackpot – 120 millió eurón osztozkodhat két szerencsés

Egy szlovén játékos 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton, ami az ország eddigi legnagyobb lottónyereménye - közölte szerdán a szlovén nemzeti lottótársaság.

Két telitalálat is volt az Eurojackpot keddi sorsolásán, amelynek köszönhetően a szerencsés nyertesek 120 millió eurót (47,2 milliárd forintot) vihetnek haza.

A szlovén játékos egy német játékossal osztozik a főnyereményen.

Mindketten 50 számból ötöt találtak el, valamint 12 kiegészítő számból további kettőt.

A keddi sorsoláson a nyerő kombináció a 2-es, a 3-as, a 6-os, a 15-ös és a 35-ös szám volt, az 1-es és 3-as kiegészítő számokkal.

A szerencsés nyertesek május 6. után kaphatják meg a pénzt, de július 22-ig van idejük jelentkezni a nyertes szelvénnyel. A 15 százalékos játékadó megfizetése után 51 millió eurót kapnak kézhez egy összegben.

A nyertesek névtelenek maradnak, de a hozzávetőleges lakóhelyük azonosítható lesz, mivel az adók a lakóhelyeik szerinti önkormányzathoz kerülnek.

A Loterija Slovenije, a nemzeti lottótársaság nyilvántartása szerint eddig hat szlovén állampolgár nyert több mint egymillió eurót az Eurojackpoton.

A korábbi rekordnyeremény 28,2 millió euró volt, amelyet 2014-ben fizettek ki.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útjára indult a maga korának egyik legmonumentálisabb hajója, de célt már nem érhetett, mert elsüllyedt, legénysége és utasai közül pedig számosan odavesztek. Nem, most nem a Titanicról lesz szó, hanem egy csaknem 300 évvel korábban épült hajóról, a Vasáról, melyet kora egyik legnagyobb hadihajónának szánt II. Gusztáv Adolf, az 1600-as évek elején uralkodó svéd király. Ahogy a Titanicnál, a nagyravágyás a Vasa esetén is katasztrófához vezetett, a hajó mindösszesen 1300 métert tett meg Stockholm partjainál. Ami azonban akkor tragédia volt, a mai nemzedékeknek történelmi szerencse, a hajó ugyanis majdnem teljes épségében megmaradt, több mint 60 éve felhozták hullámsírjából, ma pedig megcsodálható a Stockholmban külön erre a célra épített Vasa Múzeumban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×