eur:
385.3
usd:
354.4
bux:
68332.86
2024. május 21. kedd Konstantin
20 May 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A printed Eurojackpot ticket. Photo: Thomas Banneyer/dpa (Photo by Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ picture alliance

Eurojackpot – 120 millió eurón osztozkodhat két szerencsés

Egy szlovén játékos 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton, ami az ország eddigi legnagyobb lottónyereménye - közölte szerdán a szlovén nemzeti lottótársaság.

Két telitalálat is volt az Eurojackpot keddi sorsolásán, amelynek köszönhetően a szerencsés nyertesek 120 millió eurót (47,2 milliárd forintot) vihetnek haza.

A szlovén játékos egy német játékossal osztozik a főnyereményen.

Mindketten 50 számból ötöt találtak el, valamint 12 kiegészítő számból további kettőt.

A keddi sorsoláson a nyerő kombináció a 2-es, a 3-as, a 6-os, a 15-ös és a 35-ös szám volt, az 1-es és 3-as kiegészítő számokkal.

A szerencsés nyertesek május 6. után kaphatják meg a pénzt, de július 22-ig van idejük jelentkezni a nyertes szelvénnyel. A 15 százalékos játékadó megfizetése után 51 millió eurót kapnak kézhez egy összegben.

A nyertesek névtelenek maradnak, de a hozzávetőleges lakóhelyük azonosítható lesz, mivel az adók a lakóhelyeik szerinti önkormányzathoz kerülnek.

A Loterija Slovenije, a nemzeti lottótársaság nyilvántartása szerint eddig hat szlovén állampolgár nyert több mint egymillió eurót az Eurojackpoton.

A korábbi rekordnyeremény 28,2 millió euró volt, amelyet 2014-ben fizettek ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden reggel háromhavi csúcsra ugrott a forint 385,3 közelében az euróval szemben, aztán délben 385-ig jutott, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB dönt a kamatokról, a Portfolio elemzői felmérése egyöntetűen 50 bázispontos vágást vetít előre 7,25%-ra. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délutáni döntésre és az ahhoz társított üzenetekre. Még ezt megelőzően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×