eur:
390.94
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Close up photo of a businessman driving a car
Nyitókép: Geber86/Getty Images

Kiborultak az autósok ettől a "körforgalomszörnytől"

Már autósoktatók is tiltakoztak az átépítés ellen, mondván, kicsit sem egyértelmű, hogyan kell benne közlekedni.

Az ügy február elején kezdődött, amikor az angliai, Hampshire megyei Basingstoke autósai, sőt még az autósoktatók egy része is aggályait fejezte ki egy újonnan átadott, átépített körforgalom kapcsán.

Egy kisebb körforgalmat építettek át egy nagyjából kétéves projektben, közel 20 millió fontból (több mint 900 millió forint), úgy, hogy a sok sáv és kijárat között lámpákkal, táblákkal és felfestésekkel igyekeznek a megfelelő irányba terelni az autósokat.

Ám a tapasztalatok szerint ez egyáltalán nem sikerült. Olyannyira nem, hogy 24 autósoktató fordult a helyi önkormányzathoz a hónap elején azzal a kéréssel, hogy magyarázzák el az új körforgalom működését, illetve egységesítsék a táblák és a felfestések jelentései közti különbségeket. Különösen a jobbra haladást (a magyar közlekedési rend szerint ez a bal kéz felé lévő kijárat felé való haladással egyenértékű) tartják kivitelezhetetlennek, néhány kijárat egyszerűen elérhetetlen szabályos közlekedéssel.

Még a helyiek is összezavarodtak az ellentmondásoktól, de a környéket kevésbé vagy egyáltalán nem ismerők számára biztos kudarcot jelent a helyszín.

A felzúdulásra reagálva az önkormányzat közölte, hogy változtatnak a táblákon és a jelöléseken, hogy könnyebb legyen kiigazodni a körforgalomban.

Kicsivel később az borzolta a kedélyeket, hogy lezártak egy sávot az amúgy is nehézkesen használható körforgalomban. A helyi lap azonban kiderítette, hogy csak a vízművek dolgozik a helyszínen, nincs szó a forgalmi rend újabb megváltoztatásáról.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×