eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Close up photo of a businessman driving a car
Nyitókép: Geber86/Getty Images

Kiborultak az autósok ettől a "körforgalomszörnytől"

Már autósoktatók is tiltakoztak az átépítés ellen, mondván, kicsit sem egyértelmű, hogyan kell benne közlekedni.

Az ügy február elején kezdődött, amikor az angliai, Hampshire megyei Basingstoke autósai, sőt még az autósoktatók egy része is aggályait fejezte ki egy újonnan átadott, átépített körforgalom kapcsán.

Egy kisebb körforgalmat építettek át egy nagyjából kétéves projektben, közel 20 millió fontból (több mint 900 millió forint), úgy, hogy a sok sáv és kijárat között lámpákkal, táblákkal és felfestésekkel igyekeznek a megfelelő irányba terelni az autósokat.

Ám a tapasztalatok szerint ez egyáltalán nem sikerült. Olyannyira nem, hogy 24 autósoktató fordult a helyi önkormányzathoz a hónap elején azzal a kéréssel, hogy magyarázzák el az új körforgalom működését, illetve egységesítsék a táblák és a felfestések jelentései közti különbségeket. Különösen a jobbra haladást (a magyar közlekedési rend szerint ez a bal kéz felé lévő kijárat felé való haladással egyenértékű) tartják kivitelezhetetlennek, néhány kijárat egyszerűen elérhetetlen szabályos közlekedéssel.

Még a helyiek is összezavarodtak az ellentmondásoktól, de a környéket kevésbé vagy egyáltalán nem ismerők számára biztos kudarcot jelent a helyszín.

A felzúdulásra reagálva az önkormányzat közölte, hogy változtatnak a táblákon és a jelöléseken, hogy könnyebb legyen kiigazodni a körforgalomban.

Kicsivel később az borzolta a kedélyeket, hogy lezártak egy sávot az amúgy is nehézkesen használható körforgalomban. A helyi lap azonban kiderítette, hogy csak a vízművek dolgozik a helyszínen, nincs szó a forgalmi rend újabb megváltoztatásáról.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×