eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb város tesz drasztikus lépéseket az autósok ellen

A füstmentes levegő és az elektromos átállás érdekében határozott lépésre szánta el magát a svéd főváros vezetése.

Lars Strömgren, Stockholm közlekedésért felelős alpolgármestere jelentette be a változást: 2025-től a belvárosába már nem hajthatnak be benzin- és dízelmotoros járművek. A döntés első lépcsőben egy körülbelül húsz háztömbnyi területet érint, ahol irodák és bevásárlóutcák találhatók.

A várost irányító koalícióhoz tartozó Zöld Párt szerint ez a légszennyezés csökkentése mellett ösztönzi az átállást az elektromos közlekedésre.

A terv az, hogy ez a speciális terület idővel még tovább bővül.

A zónába tisztán elektromos autóval lehet majd behajtani, valamint plug-in hibrid furgonokkal, különleges szabályok betartása mellett. A korlátozás nem vonatkozik a megkülönböztetett jelzést használó járművekre és a mozgássérült igazolvánnyal rendelkező autósokra.

Ugyanakkor a szállítmányozási szektor cégeit tömörítő szervezet szerint ez elhamarkodott lépés, az elektromos átállást inkább a töltőállomások számának növelésével kellene elősegíteni.

Svédországban Stockholm az első város, ahol robbanómotor-mentes zónát alakítanak ki.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×