eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Hisa Franko

Itt van a közelben Közép-Európa első, három Michelin-csillagos étterme

A Hisa Franko lett Szlovénia és a kelet-európai régió első étterme, amely három Michelin-csillaggal büszkélkedhet

Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Rost miatt döntött úgy, hogy 2020-ban Szlovéniáról is kiadnak regionális kalauzt – írja a Sokszínű Vidék.

A harmadik Michelin-csillag a kreativitás, az innováció és a konyhaművészet iránti elkötelezettségünk elismerése. Ez megerősít minket abban, hogy jó úton járunk – közölte a Soca-völgyben elhelyezkedő Hisa Franko, miután a világ 140. éttermeként megkapta a Michelin-kalauz legmagasabb elismerését.

A Hisa Franko lenyűgözte a Michelin ellenőreit a Michelin Guide Szlovenia első kiadásához képest folyamatosan javuló minőségével, egyedi kóstolómenüvel büszkélkedik, olyan ételekkel, amelyek eredeti színekkel, ízekkel és textúrákkal tűnnek ki – írta a Michelin Guide.

Az étterem Észak-Szlovéniában, a Júliai-Alpok lábánál, a Soča-völgyben található, a mindössze 1085 lelket számláló Kobarid településén.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×