eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Wine glasses in a row. Buffet table celebration of wine tasting. Nightlife, celebration and entertainment concept. Horizontal, cold toned image
Nyitókép: Ekaterina Molchanova/Getty Images

Megvan Magyarország idei sommelierbajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka 2023 címet vasárnap Veszprémben a 26. Országos Sommelier Bajnokságon - közölte a Magyar Sommelier Szövetség.

A bajnokságot idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat támogatásával és szakmai partnerségével, a Balaton Wine & Gourmet Fesztivál keretein belül rendezték meg Veszprémben, a Betekints Wellness és Konferencia Hotelben.

A résztvevők az első fordulóban írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg, ennek eredményeként a döntőben hárman folytathatták a versenyzést a Magyarország sommelier bajnoka 2023 címért.

A döntősök számot adhattak többek között arról, hogy miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint olyan tudásanyagról, mint különböző borok és párlatok felismerése, illetve szakmai leírása.

A Kozma Kálmán vezette, neves szakemberekből összeállt zsűri döntése alapján az idei verseny győztese Nádházi Norbert (Babel Budapest) lett.

A második helyen Molnár András (Garay Élménypince, Szekszárd) végzett, a harmadik díjat pedig Pfeiffer Balázs (Restaurante Raimunda, Madrid) nyerte el.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja 2022. évi nyerteseinek járó plaketteket Slezsák Zoltán elnök átadta át - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×