eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.
Nyitókép: Julia_Sudnitskaya/Getty Images

Vasárnapi időjárás: régen látott vendég érkezik

Vége a napos, hideg időnek, jönnek a felhők, ráadásul esővel.

Vasárnap észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőtakaró, és estétől elszórtan kisebb csapadékra is lehet számítani: általában esőre, záporra, északkeleten, keleten vegyes halmazállapotra. Az éjszaka második felében szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és vasárnap – miközben mindenütt megszűnik a csapadék – egyre többfelé naposra fordul az idő.

Egyre nagyobb területen kísérik élénk, néhol erős lökések a nyugatias szelet, amely éjjel északnyugatira, majd reggeltől északira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 11 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Anticiklonális hatások dominálnak a kontinens délnyugati felén, ahol általában sokat süt a nap, a hajnali, reggeli köd, rétegfelhőzet is már egyre kevesebb helyen jellemző.

A hatalmas kiterjedésű magasnyomástól északra és keletre légköri frontok vonulnak. Nyomukban sokfelé megerősödik a szél, és időnként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul.

A következő 36 órában a Kárpát-medence átmenetileg az anticiklon peremére kerül, és egy meleg-, majd egy hidegfront is eléri a térséget. A frontok hatására jelentősen szelídül az éjszakai lehűlés.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×