eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dining Guide – Jammertal Arcok – Ganczer Gábor: „A rendezvények lelkét a személyes találkozások adják”

"Elsősorban a pályakezdőkre koncentrálunk. A fiatalok szemében kell szexivé tennünk a rendezvényszakmát.” A rendezvényszektor pandémia utáni óvatos újraépülésének időszakában a Hungexpo Zrt. vezérigazgatójával készített interjút a Dining Guide.

A francia GL events csoporthoz tartozó Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a hazai rendezvényszektor egyik legbefolyásosabb szakembere, a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) elnöke is. Ganczer Gáborral készített interjút a Dining Guide.

2009-ben 2,7 milliárd forint éves árbevétellel vette át a cég irányítását a Hungexpo jelenlegi vezérigazgatója. Az akkori gazdasági világválságból kilábalva azt mondta, hogy még egy hasonló nem történhet meg. A pandémia előtti utolsó évben 8,5 milliárd éves árbevételt termelt a Hungexpo, majd 2020 márciusában gyakorlatilag az első teljesen megbénított szektor a konferencia- és rendezvényszervezőké volt.

Fotó: Egyed Péter
Fotó: Egyed Péter

Arra a kérdésre, hogy a 2020 óta a világjárvány hatására felgyorsult digitális innovációk megváltoztatták-e a rendezvénypiacot, vagyis miként tudtak adaptálódni a helyzethez az utazások leállítása és rendezvények felfüggesztésének időszakában, így felelt:

„A rövid válaszom az volna, hogy sehogy, de a kérdés természetesen árnyaltabb ennél. Mi is megpróbálkoztunk az online térbe költözéssel, de sikertörténetnek nem nevezném, gazdaságilag különösen nem. Bár valóban megoldható egy konferencia lebonyolítása online is, mi egyértelműen azt látjuk, hogy az élő rendezvényekre van a valódi igény.

Az elmúlt két évben egyértelműen kiderült, hogy a személyes találkozásokat nem tudjuk interneten streamelt eseményekkel vagy Zoom-meetingekkel pótolni.

A rendezvények, szakmai találkozók lelkét a networking, vagyis a kapcsolatépítés, a közös kávézás, a beszélgetés, az ismerkedés és személyes találkozás adja. A szakkiállításokon komoly tárgyalások és üzletkötések zajlanak, a szakemberek működés közben megnézik, kipróbálják a gépeket, vagy például a SIRHA-n megkóstolják a bemutatott új termékeket. Az online tér erre alkalmatlan, a digitális megoldások kiegészítői igen, de helyettesítői nem tudnak lenni az élő találkozásoknak.”

Az interjúban szó esett továbbá a szektort érintő nagy számú pályaelhagyóról és a helyzet orvoslásának megoldási lehetőségeiről, a 2021-es évet a Hungexpo számára „megmentő” óriási nemzetközi rendezvényekről és Budapest megítéléséről az európai városok konferenciapiacán.

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×