eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
A Salomon Ultra-Trail Hungary ultramaratoni távú terepfutóverseny szervezői nézik a napfelkeltét a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsáról, a Dömöshöz közeli Prédikálószékről 2018. május 20-án. Négy távra nevezhettek a futók, ezek közül a leghosszabb a 112 kilométeres Ultra-Trail Hungary, melynek során az ultramaratonisták bejárják a Pilis és a Visegrádi-hegység szinte teljes területét, összesen 4200 méter szintemelkedést kell leküzdeniük.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egyre több mindent tudni a Dunakanyar új látogatóközpontjáról

Majdnem 3 milliárd forintért építik, parkolója és oktatási épülete is lesz.

Három részes projekt keretei közt épül meg Dömösön a Dunakanyar Látogatóközpont - írja a Napi.hu. A ráfordítás 2,842 milliárd forint, a fő kivitelező a Laki Épületszobrász Zrt. lesz.

A munka három része:

  1. 1030 négyzetméteres főépület+321 négyzetméter oktatási épület. Ezen kívül a volt Bergmann panzió szerkezetkész felújítása.
  2. 21 ezer négyzetméternyi környezetrendezés, 50 parkolóhellyel, két busz parkolójával.
  3. Kiállítás kivitelezése.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×