eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

"Magyarul és rendőrül" - ismét vicces videóval figyelmeztet a rendőrség

Kenderesi Tamás és Gál Kristóf jól sikerült videóval vési mindenki eszébe, hogy mit lehet és mit igencsak veszélyes csinálni tavakban, folyókban való fürdéskor.

A hivatalos szóhasználat rendőrök általi kifigurázása nem új keletű, jól látszik ez abból a videóból is, amit aktualitása miatt most ismét elővett a rendőrség. Ebben Kenderesi Tamás úszó és Gál Kristóf rendőrségi szóvivő mondja el "magyarul és rendőrül" a főbb tudnivalókat a szabad vízi fürdőzés szabályairól és veszélyeiről.

Ízelítőül:

– A nyári időszakban jellemző környezeti hőmérséklet-emelkedés következményeként az állampolgárok felhevült bőrfelületére annak teljes mértékű vízbe merítését megelőzően kellő mennyiségű hűsítő folyadék felhordása válhat szükségessé.

– ... Te mindig ilyen feszült vagy?

A nyaralásukat a vízparton eltölteni szándékozó baráti társaságoknak és családoknak számolniuk kell az előre nem kiszámítható veszélyhelyzetekkel, a vizek és az időjárás szeszélyeivel is. Annak érdekében, hogy szabadságuk alatt jól érezzék magukat, pihenésük, nyaralásuk gondtalanul végződjön, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri a police.hu oldalon,

mindenki szívlelje meg az alábbi tanácsokat és tartsa be a szabad vizeken való tartózkodás alapvető szabályait.

Íme ezek, a videónál részletesebben.

– Csak az arra kijelölt helyeken fürdőzzenek!

– 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Az úszni nem tudó gyermekeknek mindenféleképp, de a jól úszóknak is célszerű a mentőmellény vagy a mentőgallér használata.

– Úszni nem tudók, gyengén úszók csak sekély vízben fürdőzzenek!

– Erősödő szélben csónakkal, fürdőeszközzel elsodródók lehetőség szerint maradjanak a csónakban, amíg kisvízre érnek vagy ameddig megérkezik a segítség!

– Elsodródott játékok, matracok után ne ússzanak mély vízre!

– Fürdés, illetve fürdőeszköz használata előtt ne fogyasszanak nagy mennyiségű alkoholt!

– Ne közvetlenül étkezés után menjenek úszni, fürdeni!

– Ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe, valamint kerüljék el a vízi járművekről, fürdőeszközökről (vízi-bicikli stb.) való hirtelen vízbeugrást!

– Ismeretlen vízterületen óvatosan (a vízzel való fokozatos érintkezéssel) hagyják el a kishajót, csónakot, fürdőeszközt!

– Mindig vegyék figyelembe és tartsák be a viharjelző szolgálat – ahol található – által adott jelzéseket!

– Szív- és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek!

– Ismeretlen helyen ne ugorjanak vízbe, ugyanis a vízfelszín alatt található és nem látható kövek, cölöpök, karók maradandó csigolya- és gerincsérülést, rosszabb esetben akár halált is okozhatnak!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×