eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Heves zivatar csaphat le hamarosan több megyére is - emeltek a figyelmeztetéseken

Már másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután több megyére is.

Délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik az ország fölé, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 km/h, néhol 100 km/h körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 mm), nagyobb méretű jég (>2cm) társulhat – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hidegfront a kora délutáni időszakban elérte a Nyugat-Dunántúlt. Szentgotthárdnál szupercellák léptek be az országba – írta az Időkép.

Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély.

Az egész országban a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében a széllökés veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A következő néhány órában több megyében is bekövetkezhet veszélyes időjárási jelenség, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az alábbi helyeken.

A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja hazánkat, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar. A hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik a szél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×