eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A vihar után összegyűlt esővízben haladnak járművek a budapesti Teréz körúton, az Oktogonnál 2020. június 14-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Megemelték a felhőszakadás veszélye miatti figyelmeztetést

Néhány tiszántúli megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás veszélye miatt szerdára kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van másodfokú figyelmeztetés, míg az ország többi területén elsőfokú a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: a reggeli, délelőtti óráktól kezdve az ország nagy részén zivatarok várhatók (kisebb számban és eséllyel a Dunántúl nyugati felén). A zivatarokat főként felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 milliméter csapadék, de - elsősorban a délkeleti országrészben - helyenként több is hullhat), és 60-70 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb hőmérséklet 22-27 Celsius-fok között alakul. Késő estére 16-20 fok közé hűlhet le a levegő.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×