eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Most egy ciklon okoz galibát - nem ússzuk meg figyelmeztetés nélkül

A Kárpát-medence időjárását egyre inkább egy ciklon alakítja, amelynek középpontja a keleti országrész fölött helyezkedik el. Továbbra is több helyen fordulhat elő zápor, főként keleten zivatar, de egyes részeken akár kiadósabb eső is eshet.

Kedden a reggeli órákban főként a középső-északi országrészben egy kelet felől fejlődő csapadékrendszer várható intenzív esővel, záporral, melyből több helyen hullhat 15-30 mm csapadék, Zivatar kialakulásának kicsi az esélye, de egy-két helyen előfordulhat dörgés, villámlás is.

A nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Emiatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak szinte az egész országra.

Kiemelten délután, este az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 mm csapadék), jégeső, 60-70 km/h feletti szél is társulhat.

A Dunántúlon az északnyugati, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében az északkeleti szelet kísérhetik élénk, kedden erős lökések. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében akár viharos lökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden jobbára 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken és gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható csapadék: a Dunántúlon eső, zápor valószínű, a Dunától keletre zivatar, felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×