eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. július 7-én. Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Jégeső, viharos szél - az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Szombat estig többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok a Kárpát-medencében.

Szombaton a többórás napsütés mellett kevés fátyol- és sok gomolyfelhő várható. Sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amelyek között egy-egy hevesebb is lehet. A délnyugati vidékeken némileg kisebb a záporeső esélye.

Zivatar miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokút is.

A zivatarokat viharos szél, 80-90 km/h, néhol 90 km/h-t meghaladó széllökések kísérhetik, illetve nagy mennyiségű csapadék, valamint nagy méretű jég társulhat hozzájuk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között valószínű.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés várható. Sokfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarban erős, esetleg viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 28 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×