INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

repülés

koronavírus

egészségügy

Koronavírus - szemléletes ábra mutatja, miért kicsi a repülőn a fertőzésveszély

Koronavírus - szemléletes ábra mutatja, miért kicsi a repülőn a fertőzésveszély

Infostart

Az új intézkedésekkel minimálisra csökkenthető a koronavírussal való fertőződés veszélye repülés közben.

A hatóságok és a légitársaságok különféle intézkedéseket és műszaki eszközök használatát vezették be, de ezek csak együttesen lehetnek hatékonyak.

Az Airbus pénteken Facebook-közvetítésben magyarázta el, hogy az új intézkedések hogyan tudják megőrizni az utasok egészségét. Jean Brice Dumont, az Airbus vezető mérnöke azt mondta, több évtizede alkalmaznak a légiközlekedésben olyan szűrőket, amelyek képesek a szálló részecskék és kórokozók jelentős részét felfogni – írta az airportal.hu.

A repülőgépek rendszere 2-3 percenként cseréli le a kabinban lévő levegőt úgy, hogy fele részben mindig friss levegőt áramoltat, a másik felét pedig újrakeringeti.

A visszakeringetett levegő minden alkalommal átmegy egy HEPA-szűrőn, amely képes a benne lévő szálló részecskék, baktériumok, vírusok több mint 99 százalékának kiszűrésére.

A levegő útját mutatja az alábbi ábra, jól látszik rajta a fentről lefelé keringetett levegő útja is. Ezzel érhető el, hogy a kabin különböző részein helyet foglaló utasok között minimális a fertőződés esélye, de a gyorsan cserélődő levegőnek köszönhetően a veszély az egymás mellett ülő utasok esetében is kisebb, mint bármilyen más zárt térben.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018