eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Ránk rúgta az ajtót a márciusi tél, elképesztő útviszonyok - videó

A Pilis, Börzsöny, Mátra, Bükk több pontjára is visszatért a tél, helyenként a 10 centimétert is eléri a hóvastagság.

Megérkezett a csapadékot hozó mediterrán ciklon, szinte országszerte esik. Északi hegyvidékeinken, főként 500 méter fölötti magasságban a hajnali és délelőtti órákban több helyen havazás, havas eső váltotta fel az esőt, de helyenként ettől alacsonyabb tengerszint fölötti magasságban is megjelentek a hópelyhek.

Az Időképen közölt felvételen, amit Dornyi Gyula készített a Pilisben, jól látni, majdnem 10 centi hó hullott Dobogókő környékén.

A havazás próbára tette a Komárom-Esztergom-megye útjain autózókat. A megyei hírportál információi szerint a 1111-es úton a hóban elakadt járműveket is mentettek péntek reggel, a pilisszentléleki völgyhíd és a Két-bükkfa-nyereg közötti szakaszon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken késő délutánra, estére főként nyugaton már csökkenni fog a csapadékhajlam. A déli szelet már csak helyenként kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és környékén hidegebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Időkép prognózisa szerint szombaton keleten várható további eső, máshol szárazabb lesz az idő, a felhők mögül időnként előbújik majd a nap, de nyugaton, délnyugaton egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg kialakulhat. Kelet, északkelet kivételével élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Vasárnap gyakran megnövekedhet a felhőzet, keleten, északkeleten néhol egy-egy futó zápor előfordulhat. Élénk, erős, néhol esetleg viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 6-11 fok várható délután.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×