eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
New York, 2016. február 17.Chauncey, egy komondor a 140. Westminster Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címéért rendezett versenyre készül a New York-i Madison Square Gardenben 2016. február 16-án. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Most végre van pénz kutyák ivartalanítására

Minden gazdi figyelmét felhívják a lehetőségre. Az elaltatott kutyák 99 százaléka egyébként teljesen egészséges.

Soha nem nyílt ekkora összegű pályázat kutyaivartalanításra, mint idén; 96 millió forint elérhető a célra - írja a Békés megyei Beol.hu. A cél, hogy kevesebb kóbor eb és gazdátlan kutya legyen.

Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének (MÁOSZ) elnöke, a kezdeményezés korábbi értelmi szerzője a lapnak hangsúlyozta,

az ebrendészeti ellátórendszerben tizenötször több kóbor kutya van, mint ahány férőhely, ezért az ivartalanítás az egyetlen humánus megoldás a helyzet kezelésére.

A Kondorosi Állatvédő Egyesület közel 70 kutyát lát el jelenleg. Az ebek Kondorosról és annak környékéről is hozzájuk kerülnek. Nagyon fontos dolognak tartják az ivartalanítást, "minden felelős gazda figyelmét felhívjuk erre a lehetőségre, amellyel a felesleges szaporulatok és azzal együtt a kóbor vagy éppen utcára kitett kutyák száma nagyban csökkenthető" - fejtette ki Oláh Éva, a Kondorosi Állatvédő Egyesület elnöke.

Állatvédők becslései szerint évente mintegy 20 ezer kutya kerül be az ebrendészeti ellátórendszerbe, és bár évről évre nő az élve kikerülések aránya, még így is több ezer kutyát altatnak el helyhiány miatt a gyepmesteri telepeken. Ezeknek az állatoknak a 99 százaléka teljesen egészséges.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×