INFORÁDIÓ 
2020. január 29. szerda
Adél

kutya

kóborkutya

ivartalanítás

New York, 2016. február 17.Chauncey, egy komondor a 140. Westminster Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címéért rendezett versenyre készül a New York-i Madison Square Gardenben 2016. február 16-án. (MTI/EPA/Justin Lane)

Most végre van pénz kutyák ivartalanítására

Infostart

Minden gazdi figyelmét felhívják a lehetőségre. Az elaltatott kutyák 99 százaléka egyébként teljesen egészséges.

Soha nem nyílt ekkora összegű pályázat kutyaivartalanításra, mint idén; 96 millió forint elérhető a célra - írja a Békés megyei Beol.hu. A cél, hogy kevesebb kóbor eb és gazdátlan kutya legyen.

Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének (MÁOSZ) elnöke, a kezdeményezés korábbi értelmi szerzője a lapnak hangsúlyozta,

az ebrendészeti ellátórendszerben tizenötször több kóbor kutya van, mint ahány férőhely, ezért az ivartalanítás az egyetlen humánus megoldás a helyzet kezelésére.

A Kondorosi Állatvédő Egyesület közel 70 kutyát lát el jelenleg. Az ebek Kondorosról és annak környékéről is hozzájuk kerülnek. Nagyon fontos dolognak tartják az ivartalanítást, "minden felelős gazda figyelmét felhívjuk erre a lehetőségre, amellyel a felesleges szaporulatok és azzal együtt a kóbor vagy éppen utcára kitett kutyák száma nagyban csökkenthető" - fejtette ki Oláh Éva, a Kondorosi Állatvédő Egyesület elnöke.

Állatvédők becslései szerint évente mintegy 20 ezer kutya kerül be az ebrendészeti ellátórendszerbe, és bár évről évre nő az élve kikerülések aránya, még így is több ezer kutyát altatnak el helyhiány miatt a gyepmesteri telepeken. Ezeknek az állatoknak a 99 százaléka teljesen egészséges.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018