eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Elképesztő panaszokat okoz a hidegfront, mutatjuk, kiknek kell figyelniük

Epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök, asztmatikus rohamok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és gyakori rosszullét - nehéz napok következnek azoknak, akik érzékenyek az időjárási frontokra, azokon belül is a hidegfrontra.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzésében.

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy

egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

Amennyiben szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdőknél intenzív tünetek jelentkeznek, kerülniük kell a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket - írja a Meteoklinika.hu.

A portál összeállítása szerint a szél hatására fellépő panaszok pénteken eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülniük a frontra érzékenyeknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×