eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Nébih

Elképesztő, amit a húsüzemben találtak az ellenőrök - brutális videó

Egér, penész, rozsda, kosz és több tonna bizonytalan eredetű hús. Gyomorforgató képsorok következnek.

Rövid időn belül két Békés megyei élelmiszer-előállító üzem működését is felfüggesztették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei. Az egymást követő márciusi ellenőrzések során a helyszíneken élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértéseket egyaránt feltártak az ellenőrök.

Az első helyszínen a pácolt sonkát, zsírt és töltelék árut előállító létesítményben súlyos higiéniai hiányosságokkal szembesültek az ellenőrök. Az üzem egészét érintő vizsgálat többek között mindenütt nagyfokú takarítatlanságot tárt fel.

Az ajtók és a hűtőkamra ajtók a szennyezettségtől feketék voltak, míg a padozat több helyiségben repedezett, a mennyezet a folyosón pedig penészes volt.

A meleg vizet szolgáltató gázbojlerek nem működtek, a vegyszerek, a kéztörlők hiányoztak, ellehetetlenítve a higiénikus kézmosást és a fertőtlenítést. Mindez az eszközökön is meglátszott, a sertések hasításához használt fűrész például erősen szennyezett, rozsdás volt.

Az üzem által gyártott húskészítmények és fellelt élelmiszerek közül 5072 kg nem nyomon követhető, illetve lejárt tételt a szakemberek kivontak a forgalomból és megsemmisíttettek.

A feltárt – élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő – hiányosságok miatt a hatóság az egység vágási és élelmiszer-előállító tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hibákat az üzem az azóta tartott ismételt hatósági ellenőrzésekre sem tudta kijavítani, így továbbra sem folytathatja tevékenységét.

A második, szintén Békés megyei húskészítmény-előállító létesítményben erősen kifogásolható higiéniai körülményeket találtak a Nébih szakemberei. Többek között a készáru raktár mennyezete penészes, az üzemben lévő berendezési tárgyak piszkosak, helyenként rozsdásak voltak. A fűszerraktárban az ellenőrök jelentős mennyiségű rágcsálóürüléket találtak, a padozaton, a polcokon és a fűszerkimérésre használt eszközökön egyaránt.

A helyiség két sarkában ragacsos rágcsáló élvefogó csapdát helyeztek el, egyikben még élő, másikban elhullott egérrel.

A felhasználásra szánt belet – az üzemi alaprajz szerint – a hulladéktároló helyiségben tárolták, amelynek padozata szintén nagyon szennyezett volt.

Az üzemben tapasztalt jelentős élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt a hatóság itt is azonnali hatállyal felfüggesztette az egység húskészítmény-előállító tevékenységét. Emellett 2,6 tonna nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint penészes terméket vont ki a forgalomból.

Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárások folyamatban vannak. A két üzem több százezer forintos, akár milliós nagyságrendű bírságra számíthat. A vállalkozások adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×