eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Drasztikus lépésre szánták el magukat a komodói hatóságok

Az indonéz sajtó szerint 2020 januárjától nem engedik be a turistákat Komodo szigetére. A zárlat egy évig tart a tervek szerint és a varánusz élőhelyének védelmét szolgálja.

A tervezetről hónapok óta folyik a vita az indonéz tartományban, hiszen a Komodo-sziget nagyon népszerű turisztikai célpont. A látogatók számának korlátozása azonban újabb muníciót kapott a közelmúltban, mikor a hatóságok egy csempészhálózatot lepleztek le, amely 41 komodói sárkányt csempészett ki a szigetről és

példányonként 500 millió rúpiáért (10 millió forintért) adott túl rajtuk külföldön.

A sziget lezárása lehetőséget teremt egy állatvédelmi program megvalósítására, amely egyfelől a komodói varánuszok populációját akarja növelni, másfelől élőhelyüket akarja biztosítani.
A komodói óriásgyíkok több mint 3 méteresre is megnőhetnek, a kifejlett példányok testsúlya mintegy 70 kilogramm, harapásuk mérgező.

A Komodo-sziget - amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel - az utóbbi időben egyre népszerűbb a turisták körében, köszönhetően a közeli Flores-szigeten leszálló új légi járatoknak és a szigeten létesült új szállodáknak.

A Komodói Nemzeti Parknak jelenleg havonta tízezer látogatója van.

Az UNESCO adatai szerint a nemzeti park szigetein, Komodón, Rincán, Padaron, továbbá Flores egyes partszakaszain mintegy 5000 komodói varánusz él vadon. A helyi sajtó szerint csak a Komodo-szigetet zárják le a turisták előtt, a nemzeti park többi részét továbbra is látogathatják.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×