eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sportoló fiatal vitorlázó társainak megérkezését és kikötését nézi a Balaton-partról nyári napsütésben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hajóra van pénz, biztosításra mintha nem lenne

Minden ezredik magyarnak van hajója, minden tízezrediknek az Adrián ring, de ezek többsége nincs biztosítva.

Hajóra nem, annak biztosítására már annál inkább sajnálja a pénzt a magyar, noha a versenyeken résztvevők számára kötelező, és a hobbisták hajói is tudnak kárt okozni kikötőben és nyílt vízen is - derül ki a Napi.hu cikkéből. Mint az összeállítás megjegyzi,

körülbelül 10 ezer hajót birtokolnak a magyarok, ennek 10 százaléka viszont nem a magyar vizeken, hanem az Adrián tanyázik.

Vízi járművek, motoros hajók, vitorlások, akkumulátoros, illetve elektromos jachtok biztosításával négy hazai biztosítótársaság foglakozik - mondta a Napi.hu-nak Póczik András, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) szakértője.

Egyes biztosítások kiterjednek többek között a tűz, robbanás, villámcsapás, megfeneklés, zátonyra futás, elsüllyedés, összeütközés, felborulás, lopás, rablás jelentette, valamint a szállítási kockázatokra.

A kishajók biztosítva vannak a téli tárolás, dokkban tartózkodás idejére is, beleértve a szárazföldre emelést és a vízre bocsátást is. A biztosítás a balesetszerűen, hirtelen bekövetkező károkra nyújt fedezetet, a használattal együtt járó kopásra, elhasználódásra, a karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett károkra nem

Egy 34 ezer forintos éves díj már kedvezőnek számít a piacon, de lehet cascót is kötni, csaknem tízszer ennyiért.

Felelősségbiztosítással a hajók 30-35 százaléka, cascóval az ötöde rendelkezik.

A tapasztalatok és a rendelkezésre álló adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a biztosítást kötő vízi járművek száma nő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×