eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Itt vannak a legtöbb sugárzást kibocsátó mobilok

Mindegyik betartja az európai szabályokat, ám kettő az amerikai piacra már nem kerülhet be.

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal folyamatosan frissíti a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzást összegző listáját, ennek friss változatát szúrta ki a 24.hu.

Arról ugyan még egyáltalán nem alakult ki konszenzus, hogy a telefonok milyen hatással vannak az emberi szervezetre, de az tény, hogy minden mobiltelefon rádióhullámot bocsát ki. Ez erősebb, mint egy FM rádió „sugárzása”, de még mindig csak egymilliárd része a röntgensugárnak, vagy a nukleáris sugárzásnak, amely valóban módosítja a DNS-t és ezáltal rákot okoz.

A világon több helyen szabályozzák, mekkora sugárzást bocsáthatnak ki a mobilok: az Egyesült Államokban ez a szám 1,6 watt/kg (SAR-érték, ekkora rádiófrekvenciás energiát nyel el mobilozás közben a szervezet), míg Európában magasabb, 2 watt/kg. Utóbbi értéknek a fenti lista szereplői megfelelnek, viszont a Xiaomi Mi A1 és a OnePlus 5T az USA-ban engedélyezett értéket már meghaladják.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×