eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
A partfalat csapkodják a hullámok az erős északi szélben a balatonfenyvesi strandon 2014. március 5-én. A Balaton vízszintje elérte a 129 centimétert, ez 19 centiméterrel magasabb a szabályozási maximumnál. A Sió-zsilip nyitását február 28-án, 127 centiméteres vízállásnál megkezdték, azonban a vízgyűjtő területről jelenleg intenzívebben folyik be víz a tóba, mint amekkora a vízeresztés kapacitása, ezért a következő napokban még a vízszint emelkedésére kell számítani. Szakemberek szerint a várhatóan tovább erősödő északi szél kinyomhatja a Balaton vizét a mélyebben fekvő településrészekre.
Nyitókép: MTI/Varga György

Így csapott le a viharos szél a Balatonra - videó

Siófokon és Sopronban közel 100 km/órás lökést mért az Időkép szélmérője.

A szélvihar erejét jól jellemzi, hogy több más mérőponton is 90 km/óra fölötti lökést rögzítettek az elmúlt 24 órában - írja az Időkép.

A Kendig-csúcson 96, Keszthelyen 91, Gárdonyban pedig 90 km/óra volt a legerősebb széllökés sebessége.

A videón jól látszik, hogyan korbácsolta fel legnagyobb tavunk vizét az orkán.

Amellett, hogy a viharos szél károkat okozhat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, ugyanakkor jótékony hatása is van: az elmúlt napokban jelentősen csökkent a légszennyezettség, a szálló por koncentrációja országszerte alacsony.

A légmozgás várhatóan az esti óráktól mérséklődik, a következő napokban pedig inkább már csak élénk, csütörtökön a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik, de a mostanihoz hasonló szélviharra nem kell számítani - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×