eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Változik az időjárás, kiadták a riasztást

Viharos szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely vasárnapra öt, hétfőre négy megyére adott ki riasztást.

Az előrejelzések szerint Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében vasárnaptól a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert. Hétfőn Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye lesz érintet.

Ami a hétvége részletes időjárását illeti, szombaton az ország nagy részén fátyolfelhők szűrik a napsütést. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, hószállingózás. Éjszaka foltokban zúzmarás köd, főként északkeleten alacsony szintű rétegfelhőzet is képződik, ez utóbbi szombaton tartósan is megmaradhat. Kezdetben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd a reggeli óráktól többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérik a déli szelet. Szombatra virradóra +1 és -5, napközben az ország nagy részén 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható sok fátyolfelhővel, szűrt napsütéssel, majd késő délutántól megvastagszik a felhőzet. Reggel ködfoltok előfordulhatnak. Napközben csapadék nem valószínű, de estefelé északon már eső, zápor kialakulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délután északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, de estétől az északi hegyekben havas eső, hó is lehet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat.

Kezdetben a délnyugati, később az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet kísérik sokfelé erős, helyenként viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×