eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újabb figyelmeztetést adtak ki, visszatér az ónos eső

Két megyére, Pestre és Jász-Nagykun-Szolnokra adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert pénteken ezeken a területeken, így a fővárosban is gyenge ónos eső valószínű. Tovább melegszik a levegő, hétvégén néhol akár 12 fok is lehet.

Délelőttől délnyugaton, nyugaton, majd a középső országrészben lehet elszórtan az eső, havas eső mellett hóra is számítani.

Péntek reggelre ismét többfelé képződik párásság, illetve helyenként köd, amely a legtöbb helyen fokozatosan feloszlik. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de számottevő mennyiség nem valószínű.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, foltokban pára is képződik. Főleg az ország déli felén alakul ki hó, havas eső, vagy szitálás. A déli szél megélénkül. +1, +2 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Péntek délelőtt változóan, délután erősen felhős lesz az ég. Kisebb eső, zápor inkább délután lehet. A megerősödő déli szél enyhe levegő hoz: délután +1 és +8 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton borongós, igen enyhe idő valószínű főleg délután esőkkel. Erős, néhol viharos lesz a déli, délkeleti szél. Reggel 4, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé fordul elő eső, záporeső. Marad az enyheség: délután 5-12 fok ígérkezik.

Hétfőn marad a sok felhő, és továbbra is kialakulhat csapadék. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×