eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Flirt motorvonat halad Ürömnél a Budapest-Esztergom vasútvonalon 2018. április 3-án. Ezen a napon a vasútvonal villamosításának befejezése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak az esztergomi vasútállomáson, amelyet a vonal korszerűsítésével egyidejűleg átépítettek. A vonal villamosításával a korábban 1 óra 28 perces menetidő 1 óra 9 percre csökkent, majd a májustól induló, sűrűbb menetrenddel egy óra két perc lesz az utazás ideje. A teljes vonalon új D55 típusú biztosítóberendezéseket helyeztek üzembe.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Milliókat felejtettünk tavaly a buszokon, vonatokon

Cselló, műláb, gyerekülés, tolókocsi - a vasutasok már semmin sem lepődnek meg. A MÁV országos adatbázisában jelenleg több mint harmincezer talált tárgy szerepel.

Általában gyorsan előkerül a tulajdonos, de az sem ritka, hogy az értékekért nem jelentkezik senki. Jacina Ferenc telephelyvezető a TV2-nek elmondta, hogy széles a paletta, a diplomamunkától a kígyóig terjed - számolt be a TV2 alapján a Szon.hu.

A beszámoló szerint a Békés megyében közlekedő vonatokon találták a MÁV munkatársai a legextrább dolgokat, például lélegeztetőgépet, de volt, hogy valaki a teljes fizetését hagyta a vonaton.

A tárgyakat általában az ellenőrök, a takarítók vagy az utasok találják meg és adják le az állomásokon, ahol mindent nyilvántartásba vesznek. A legtöbb talált tárgyat 90 napig tárolják, utána megsemmisítik.

Az átvétel felvétel feltétele az, hogy az utas be tudja azonosítani az elhagyott tulajdonát. A leggyakrabban elhagyott tárgyak egyébként a kistáskák, a kulcsok, a személyes iratok és a mobilok.

Nem jobb a a helyzet a BKV járművein sem, ott tavaly több mint 15 ezer tárgyat és összesen több mint 9 millió forint készpénzt hagytak el az utazók, ebből év végéig valamivel több mint 6 millió forintért jelentkeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×