eur:
394.94
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Vasárnap megérkezhet a hó

Folytatódik a ködös, napközben jellemzően napos, száraz idő. A hét elején napközben helyenként akár még 20 fok is lehet, aztán fokozatos lehűlés kezdődik. Vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik az idő, és ekkor helyenként akár hózápor is lehet.

Hétfőn a köddel és rétegfelhővel borított területek nagysága fokozatosan csökken, de elsősorban északnyugaton tartósan borult részek is maradhatnak. Másutt fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Az Észak-Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 8 fok között várható, de a Nyírségben ennél hűvösebb is lehet.

A nappali maximumok többnyire 15-20 fok között alakulnak, de a tartósan borult részeken ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

Kedden a köd feloszlása után változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Északon helyenként kialakulhat záporeső. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a szelesebb dunántúli tájakon 9-11 fok is lehet. Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos idő valószínű. Néhol - legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában az Alföld északi felén - előfordulhat kisebb záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Csütörtökön a ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő lesz, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5, napközben 9-15 fok között alakul a hőmérséklet.

A párásság, köd megszűnését követően pénteken is napos lesz az idő, de helyenként csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Szombaton sem valószínű csapadék. A ködfoltok megszűnése után nagyrészt napos idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az Észak-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×