eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Borókné Ildikó nyaki ütőér ultrahangos vizsgálatát végzi a kecskeméti városháza dolgozóinak stroke szűrése során a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Stroke Társaság Szívvel a stroke ellen című országos kampányról tartott sajtótájékoztatón Kecskeméten 2014. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ezeknél a tüneteknél azonnal mentőt kell hívni

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni

Folyovich András, a Magyar Stroke Társaság neurológus főorvosa az M1 reggeli műsorában beszélt arról, hogy ha valakinél féloldali bénulás, kar bénulás, az arc elhúzása, beszédképtelenség jelentkezik, azonnal mentőt kell hívni.

A főorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy a rehabilitáció területén Magyarországon kiválóan felkészült szakemberek, osztályok vannak, fontos szerepük van a civil szerveződéseknek is. Ezzel együtt a legjobb a megelőzés .

A társaság a Stroke Napja alkalmából rendezvényt tart Budapesten, a Duna Plázában. Délelőtt 10 órától este 6-ig az előadások mellett ingyenes szűrővizsgálatokkal (vércukor, vérnyomás, koleszterin, has körfogat, nyaki doppler) és tanácsadással (életmód, fogyókúra, táplálkozás, stressz-oldás, testmozgás) várják az érdeklődőket.

A nagyszínpadon neves szakemberek közreműködésével interaktív beszélgetések hívják fel a figyelmet arra, hogy mit kell tenni a stroke megelőzése érdekében, valamint mi a teendő akkor, ha már bekövetkezett az agyi érkatasztrófa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×