eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Hárommillió kutya országa

Magyarországon az emberek 36 százaléka lakik kutyás háztartásban, és a magyarok 87 százaléka elvárja egy felelős gazdától, hogy családtagként tekintsen a kutyájára – derült ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából, melyet a Kutyaszemmel elnevezésű új társadalmi felelősségvállalási programjának megalapozásához készített.

A magyar lakosság 36 százaléka tart otthon legalább egy kutyát - állapította meg a Kutyaszemmel program országos reprezentatív kutatása. Ez számokra levetítve azt jelenti, hogy csaknem hárommillió kutya él gazdival Magyarországon. Egy az európai uniós országok kutyatartási szokásairól és a kutyák számáról végzett kutatás szerint Románia áll a lista élén, ahol az ország lakosságának 46 százaléka tart otthon kutyát, és Ausztria van a sor végén, ahol csupán 12 százalék az arány.

A kutyás háztartások lényegesen gyakoribbak a községekben (49 százalék), mint a városokban (33), különösen Budapesten (22). Ennek oka, hogy még mindig szívesebben tartanak az emberek inkább kertes házban kutyát. A diplomások (26) és a legnagyobb jövedelműek (32) tulajdonában az átlagosnál ritkábban, míg a középkorúak körében pedig gyakrabban van kutya (43). Ugyanakkor a menhelyi örökbefogadás a lakosság közel egy ötödénél népszerű, különösen a 18-29 év közöttiek, a diplomások és a budapestiek körében, illetve azoknál, akiknek nincs kutyájuk.

A magyarok elsősorban azt várják el egy felelős kutyatartótól, hogy a gazdi családtagként tekintsen a kutyára (87 százalék) és odafigyeljen a négylábú fajtájának megfelelő egészségügyi és lelki szükségleteire is. Emellett a napi szintű foglalkozás (84) és a megfelelő táplálás (72) szintén jelentős tényezőként szerepeltek az emberek szempontjai között.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×