eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Parlagfüvet vág egy közmunkás Nagyszénás belterületén 2013. július 29-én. A hatóság július 1-jétől eljárást indít azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Rossz hír az allergiásoknak

Másodfokú riasztást adtak ki a parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt.

Az Országos Közegészségügyi Intézet másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak - tették közzé az OKI Facebook-oldalán.

A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. Itt azt írták: a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul. Az Alföld nagy részén és a Dunántúl déli részén már tartósan nagyon magas parlagfű-pollenkoncentrációra lehet számítani. Ezért ezeken a területeken másodfokú riasztás van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×