eur:
395.18
usd:
372.33
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Fesztiválozók locsolják egymást a 26. Sziget fesztivál kezdete előtti napon az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 7-én. Mintegy tízezer ember van már a Szigeten. Az idén augusztus 8. és 15. között rendezik meg az egyhetes fesztivált.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Ma rátesznek még egy lapáttal

Hihetetlen, de igaz, tovább melegszik a levegő, 36 fok is lehet. A Balaton Siófoknál már 27 fokos. Hétvégén ideér egy gyengülő hidegfront, de jelentős enyhülést nem hoz.

Jelenleg anticiklon alakítja az időjárást, és a sok napsütést csak kevés felhő zavarja. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint:

csütörtökön tovább fokozódik a hőség. A napi középhőmérséklet 24-28 fok között valószínű. Napközben 32-36 fokig melegszik a levegő. A vízhőmérsékletek is "kedvezően" alakulnak, a Balaton Siófoknál 27 fokos. Csak az északkeleti megyékben lehetnek kis eséllyel záporok, zivatarok.

Pénteken sem valószínű jelentős változás. Hajnalban 17-23 fok lehet, délután 30-35 fokig melegszik a levegő. Ekkor már megközelíti egy hidegfront a térséget, emiatt északnyugaton előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Szombaton már az ország felett lesz a front, de jelentős lehűlést nem okoz. Nyugaton 25-30 fok között alakulnak a maximumok, míg keleten néhol 32-33 fok is lehet. A nap elején főként a Dunántúlon, később a középső területeken lehetnek záporok, zivatarok.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×