eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Palma de Mallorca, 2018. június 29.Az Alnitak tengerkutató központ által 2018. június 29-én közreadott kép egy fehér cápáról (Carcharodon carcharias), amelyet június 28-án fotóztak le a spanyolországi Baleár-szigeteknél, Mallorcától délre. Az elmúlt 30 évben ez a faj első tudományosan is megerősített megfigyelése spanyol vizekben. (MTI/EPA/Alnitak)
Nyitókép: MTI/EPA/Alnitak

Cápa okozott pánikot az Adrián

Montenegróban vélték látni a rettegett ragadozót, a Budva melletti Bečići partjainál.

A hatóságok hajóval járják a környéket, a turistákat pedig fokozott óvatosságra intik - írja a Blic. A lap értesülései szerint az Adriai-tenger más részén is láttak mostanában nagy fehér cápát, amit a kékúszójú tonhalak elszaporodásának tulajdonítanak, a nagy fehér cápa ugyanis általában ezek vonulását követi. Az nem derül ki a cikkből, hogy Montenegrónál is nagy fehér cápát láttak-e.

Montenegrónál, ha nem is gyakori, de nem ismeretlen a cápariadó, 11 éve például alig 500 méterre a parttól, Ulcinj egyik strandjánál tűnt fel egy hatalmas példány. Akkor a teljes déli partszakaszon - Bartól az albán határig - azonnal megtiltották a fürdést az Adriában, kitűzték a piros zászlókat a strandokon.

Öt éve Krk közelében készítettek egy remek fotót búvárok 37 méteres mélységben egy 3,5 méteres szürkecápáról. Ez a faj gyakori az Adrián, egy évvel korábban Rijekánál kifogtak egy majdnem öt méter hosszú példányt. Ugyanakkor nincs feljegyzés arról, hogy valaha emberre támadt volna az Adrián a szürkecápa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×