eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Itt a figyelmeztetés, ónos eső és havazás érkezik

Itt a figyelmeztetés, ónos eső és havazás érkezik

Első fokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső és a havazás miatt.

Az előrejelzés szerint 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében.

Gyenge ónos eső több megyében várható: Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém megyére adtak ki figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Kedden kissé zsugorodik a felettünk lévő felhőzet, de inkább csak kisebb körzetekben - főként délen, délkeleten - süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és szerdán többnyire borult lesz az ég, a Dunától keletre lehetnek átmenetileg gyengébben felhős tájak. Az éjszakai óráktól egyre többfelé várható csapadék; nyugaton havazás, másutt kezdetben ónos eső, fagyott eső, majd napközben már a legtöbb helyen eső. Havazásra az Alpokalján, egyre kisebb területen számíthatunk, ott meg is maradhat a hó. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 Celsius-fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×