eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tematikus gasztrohetek a Vörösmarty téri Adventi és Karácsonyi Vásárban

Az ünnepek alatt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hüttéjében naponta más-más, a Kárpát-medence gasztronómiáját népszerűsítő programokat tartanak díjmentesen. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a vásár vendéglátósainak együttműködésében év végéig a klasszikus hazai ízek mentén kóstolhatnak különlegességeket a Vörösmarty térre kilátogatók.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező BFTK és a Vörösmarty térre kitelepült vendéglátósok idén a Kárpát-medencei gasztronómia népszerűsítését tűzték ki célul. Év végéig tematikus hetek keretében a vásár hütte-bisztrójában változatos alapanyagokat felhasználva tartanak látványfőzéseket, ételkóstolókat az Iránból nemrég hazatért Ramon Batta Domingó rezidens séffel, különféle gasztrotermékek és borok kóstolóját a hütte házigazdájával, Németh Richarddal (Wine Flow).

A hütte-bisztró vendéglátásának célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban elismert vendégséfekkel, sommelier-kkel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládészakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, pezsgőkészítőkkel, kávépörkölőkkel.

Ahogy a hütte-bisztró, úgy a téri vendéglátósok – XXL Catering, Piknik Centrum, Alem Duna, Anonymus Bar&More, Katlan Tóni konyhája, Éléskamra Gasztro – kínálatában is megtalálhatók a minőségi borok és pezsgők, prémium pálinkák. A forralt bor ugyancsak fontos eleme a vásár gasztrokínálatának, amely a megnevezett egységekben komoly reformon esett át. Lassan sült malac, magyaros raclette burger, kacsakolbász, egészben sült fogas, kacsahússal töltött káposzta, kaláccsal töltött májas hurka – hogy csak néhány remek, alapjaiban hagyományos, kivitelezésében újragondolt ételt emeljünk ki a vendéglátósoktól.

Nyílt nap a hütte-bisztróban

December 20-án egy, a sajtó számára tartott nyílt nap keretében mutatta be a téri vendéglátás saját étel- és italkínálatát. A sajtó munkatársai az alábbiaikat kóstolhatták:

Béres Szőlőbirtok – Furmint 2016, 5 Puttonyos Aszú 2008)

Brebis Pezsgő – Chardonnay Brut, Pinot Noir Rosé

Lucky Cup – a „magyar kávé”

#BalatonAlapanyagai – keszthelyi tokhal és töreki bab

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×