INFORÁDIÓ 
2018. december 15. szombat
Valér

konfliktus

konfliktuskezelés

probléma

Így kerülhetők el a konfliktusok

Így kerülhetők el a konfliktusok

InfoRádió

A legtöbb ember nem szereti a konfliktusokat, viszont az elkerülésük még nagyobb nehézséget okoz. A munkahelyi és a személyes problémák, nézeteltérések is megfelelő kommunikációval kezelhetőek - írja az Entrepreneuer.com.

 • A nagy sok kicsiből áll
  Egy nagy hálózathoz hasonlóan a konfliktus is kívülről hatalmasnak és bonyolultnak mutatja magát, miközben belülről apró, figyelmen kívül hagyott problémákból épül fel.
 • Így kerülhetők el a konfliktusok

  Érzelem helyett értelem
  Konfliktushelyzetben az érzelmek felszínre engedése csak fokozza a bajt. A helyes döntéshez tiszta fejjel, érzelmi befolyás nélkül kell gondolkodni.
 • Nagylelkűség
  A konfliktuskezelés első periódusaiban talán a legfontosabb az, hogy megértsük az érintettek személyes álláspontját. Ítélkezés és hibáztatás helyett a higgadt és megértő magatartás a célravezető.
 • Őszinteség
  Az emberek akkor értik meg a probléma forrását, ha teljes képet kapnak a helyzetről. Erre megéri több időt szánni!
 • Halogatás
  „Gyakran alulértékeljük a problémákat, és nem számolunk a halogatás következményeivel. A konfliktuskerülés visszafordíthatatlan, negatív helyzeteket teremthet az üzleti életben.” – Avidor András networking szakértő fontosnak tartja az őszinte kommunikációt, a tudatos, egymást segítő jövőszemléletet. Hozzátette: „nem véletlenül követi az »Aki ad, az nyer!« filozófiát a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete. Ezért náluk az üzletemberek bizalmi környezetben találkoznak, akik minden helyzetben egymás támogatására törekszenek - olvasható Debra Benton, az Entrepreneuer.com szerzőjének közleményében.
A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018