eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar Michelin-csillagos siker

Michelin-csillagot kapott egy shanghaji étterem, ahol magyar az egyik séf. Természetesen a csillagot az étterem kapja, de a dicsőség a séfé.

A sanghaji Tai'an Table étterem idén is kapott egy Michelin-csillagot. A történet érdekessége, hogy az innovatív fine dining étteremnek a tulajdonos Stefan Stiller séf mellett egy magyar séfje is van, együtt alkotják az ételeket a konyhán.

A történtekről a Turizmus Online-nak Rácz Jenő elmondta: az ellenőrök egy pörgős, teltházas napon érkeztek hozzájuk, és ugyanazt a 14 fogásos napi menüt szolgálták fel nekik, mint a többi vendégnek. Csak a fizetés után ők adnak egy névjegyet, hogy a Michelintől érkeztek, és várják, hogy kiürüljön a vendégtér és a konyhában is körülnézhessenek - mesélte a magyar séf.

Habár elsősorban az ázsiai földrészről származó vendégeik vannak, a betérők ötöde-hatoda nem innen származik, gyakran európai. Magyarok is többször megfordulnak náluk, ugyanis a magyar főkonzul szívesen viszi a fine dining étterem legalább kétórás, különleges (italok nélkül 50-60 ezer forintnak megfelelő árú) étkezéseire diplomáciai körökből a vendégeit.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×