eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Már havazni is fog - vidám hírek az időjárás alakulásáról

Már havazni is fog - "vidám" hírek az időjárás alakulásáról

Továbbra is a Kárpát-medence keleti fele és Ukrajna fölött örvénylik az a ciklon, amely meghatározza a kontinens keleti felének időjárását. Többfelé fordult elő jelentősebb mennyiségű eső, a Kárpátok magasabb csúcsain hó, havas eső.

Időjárási helyzet Európában:

 Továbbra is a Kárpát-medence keleti fele és Ukrajna fölött örvénylik az a ciklon, amely meghatározza a kontinens keleti felének időjárását.

Többfelé fordult elő jelentősebb mennyiségű eső, a Kárpátok magasabb csúcsain hó, havas eső;

Romániából 15-30, Nyugat-Ukrajnából pedig 25-40 mm-es csapadékösszegekről érkeztek jelentések - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A ciklon előoldalán Ukrajna keleti része és a Kaukázustól északra fekvő területek fölé kifejezetten meleg levegő áramlik, ott 30, 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Európa más részein többnyire eseménytelen, napos az idő, és a maximum-hőmérséklet is megfelel a sokévi átlagnak, de például Spanyolország északkeleti tájain zivatarok alakultak ki. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklon alakítja, marad a hűvös idő esővel, záporral tarkítva.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Az ország döntő részén erősen felhős lesz az ég, de szombaton délnyugaton még kevesebb lesz a felhő, vasárnap pedig rövidebb időre szinte bárhol előbukkanhat a nap. Szombat estig több helyen, ezt követően elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, délnyugaton a legkisebb eséllyel. Az északnyugati, nyugati szél szombat estig még többfelé megerősödik, estétől azonban már gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 20 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×