eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Túlélőcsomag otthonról - így spórolnak az egyetemisták

Túlélőcsomag otthonról - így spórolnak az egyetemisták

Húsleves, rántott hús, csirkepörkölt és fasírt – ezt a négy ételt csomagolják legszívesebben egyetemista gyermekeiknek az anyukák. Ennek ellenére mintegy egymillió forintot költ élelmiszerre egy év alatt az átlagos magyar egyetemi hallgató.

A felsőoktatási tanulmányok és az önálló élet megkezdése jelentősen megterheli a hallgatók és a családjaik pénztárcáját. Egy, otthonától távol tanuló diák egy évben átlagosan egymillió forintot költ élelmiszerekre, amely az összes költségeinek negyedét teszi ki – derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító 2016-os felméréséből.

Túlélőcsomag otthonról - így spórolnak az egyetemisták

Sokan próbálnak spórolni.

Amellett, hogy igyekeznek olcsón étkezni, a hétvégére hazajáró diákok a következő hétre elegendő, főtt ételekkel megpakolt táskákkal térnek vissza kollégiumi szobájukba vagy albérletükbe. A CIG Pannónia Életbiztosító által megkérdezett hallgatók válaszai alapján

a legjellemzőbb „anyu főztje” ételek közé tartozik a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt, és a fasírt.

Elmondásuk szerint mindez nemcsak kiadásaikat, hanem az olykor előtörő honvágyukat is csökkenti - olvasható a CIG Pannónia Életbiztosító közleményében.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×