eur:
414.14
usd:
397.09
bux:
0
2024. december 23. hétfő Viktória
Váratlan megoldás: egészségesebbé tették a sört

Váratlan megoldás: egészségesebbé tették a sört

Probiotikumot tartalmazó sört állítottak elő szingapúri kutatók, akik szerint a nedű javítja a gyomor egészségét és erősíti az immunrendszert.

A 23 éves élelmiszermérnök, Alcine Chan egy éven át dolgozott a recepten, amely malátát, alkoholt, komlót és a Lactobacilus paracasei L26 probiotikus baktérium törzsét tartalmazza.

"A fő összetevők közül a komló az, amely megöli a probiotikumokat, ezért ki kellett találnunk valamit, hogy a baktériumok túléljék"

- magyarázta a kutató a Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) laboratóriumában.

Chan, aki az egyetem utolsó évében tökéletesítette a bélflórabarát nedű receptjét, elmondta, hogy az általa naponta fogyasztott probiotikus joghurtok és tejes italok szolgáltak inspirációul számára a speciális sör elkészítéséhez.

A halvány színű habzó ital enyhén édeskés ízű és 3,5 százalék az alkoholtartalma.

Minden 100 milliliternyi probiotikus sörben egymilliárd probiotikus organizmus van.

A kutatók szabadalmaztatni akarják az egyelőre név nélküli sört és már vállalatokkal is felvették a kapcsolatot a termék forgalomba hozatalával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.23. hétfő, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×