eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Elképesztő alkalmazás, a vakok végre láthatnak

Elképesztő alkalmazás, a vakok végre "láthatnak"

Egyelőre csak iPhone-okra létezik, de már hét nyelven működik a frissen díjazott app.

Az Aipoly segít a látásukban korlátozott embereknek felismerni hétköznapi tárgyakat a wc-papírtól a villán át a kólásüvegig, ráadásul mindezt nemsokára valós időben, mozgás közben is. Vagyis megmondja majd például, hogy most épp egy esernyős ember sétált el előttünk, vagy egy biciklis indul el a jobb oldalunkon.

Az adatbázisa óriási: felismer színeket, ételeket (akár a rament vagy a rambutánt is), virágokat, ha kell, autóalkatrészeket, illetve azonosít élelmiszereket a közértben.

Mindehhez csupán annyit kell tenni, hogy a telefont az adott tárgy felé irányítjuk, vagy épp csak körbeforgatjuk magunk körül, és az alkalmazás máris kiírja és bemondja, hogy miket azonosít.

Az Airpoly, amely megnyerte az idei CES (Consumer Electronics Show, a világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai kiállítása) innovációs díját, egyelőre hét nyelven működik. A fejlesztőik már az Aipoly szemüveg megalkotásán dolgoznak.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×