eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kínába költöztetik a washingtoni óriáspandát

Kínába költözik február végén Pao Pao, a washingtoni állatkertben négy éve született óriáspanda - közölte a Smithsonian Nemzeti Állatkert.

Pao Pao 2013. augusztus 23-án született, a kölcsönadási szerződések alapján pedig minden, Kínán kívül született óriáspandának vissza kell költöznie Kínában négyéves kora körül. Taj San, a washingtoni parkban 2005-ben született állat 2010-ben utazott Kínába.

Egy gondozója és egy állatorvos kíséri Pao Paót Csengtuba, ahol az óriáspandák fajfenntartásával és kutatásával foglalkozó központ található.

Pao Paóval kedvenc nassolnivalóit, bambuszt, almát, körtét, főzött édesburgonyát és vizet is küldenek az útra - áll az állatkert közleményében.

A washingtoni állatkertben Pao Paón kívül él Pao Pao anyja, a 18 éves Mej Hsziang, apja, a 19 éves Tian Tian és a Bej Bej nevű egyéves bocs.

Az óriáspandák életét az állatkert honlapján webkamerán közvetítik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×