eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nálunk lesz Európa egyik legkorszerűbb sugárterápiás központja

Európa egyik legkorszerűbb sugárterápiás központja jön létre Budapesten, az Országos Onkológiai Intézetben - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet főigazgatója a Magyar Időknek.

Márciusban kezdődik és az év végére vagy 2018 elejére érhet véget a beruházás, amelynek részeként az Országos Onkológiai Intézet összes régi sugárterápiás berendezését újra cserélik - közölte a főigazgató.

Kásler Miklós elmondta: hat besugárzókészülékük közül öt már elavultnak számított. Kettőt korábban, mintegy másfél milliárd forint értékben saját költségvetésből lecseréltek, hármat pedig a következő hónapokban fognak.

Az utóbbi évek vidéki fejlesztéseivel együtt a magyarországi sugárterápia az európai középmezőny felső részébe kerül. Ennek nagy jelentősége van Magyarországon, ahol vezető halálok a rák, és abban az országos központban, ahol évente kilencezer daganatos beteg kap besugárzást, az összes ilyen terápián átesett páciens majdnem egyharmada.

A főigazgató kifejtette: a sugárterápia szerepe az utóbbi években felértékelődött. Megjelentek olyan technológiák, amelyek nagyobb hatásfokkal roncsolják a tumort úgy, hogy közben a korábbinál is nagyobb védelmet lehet biztosítani a körülötte lévő ép szerveknek, szöveteknek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×