eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Figyelem, peremciklon közelít - ilyen időt hoz

Figyelem, peremciklon közelít - ilyen időt hoz

Szombat estig a Kárpát-medence fölé délies áramlással továbbra is enyhe levegő áramlik, majd szombat éjszaka egy peremciklon éri el Magyarországot.

Szombat estig az ország legnagyobb részén változóan felhős égre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de az északi határsávban (Északnyugat-Dunántúl, Északi-középhegység keleti fele, Alföld északkeleti része) erősen felhős vagy borult, párás időre készülhetünk. Főként a Dunától keletre fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor.

Szombat estétől azonban nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és szombat éjszaka előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél az ország déli kétharmadán napközben megélénkül, pénteken délnyugaton meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 Celsius-fok között várható, de a Dél-Dunántúlon helyenként még ennél is melegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton

az ország nagyobb részén 9 és 14 fok között alakul,

de a tartósan borult, párás északi részeken csak 2, 8 fok lesz.

Vasárnap eleinte erősen felhős lesz az ég, majd átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, de estétől délnyugat felől újra beborul. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől megszűnik a csapadék. A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4, 11, északkeleten 2, 3 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×