eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vilmos herceg egy brit melegmagazin címlapjára került

Vilmos herceg a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjait önmaguk elfogadására és szükség esetén segítségkérésre buzdítja a brit Attitude magazin legújabb számában, amelynek címlapján is ő szerepel.

A cambridge-i herceg a brit királyi család első olyan tagja, aki egy melegmagazin borítóján pózol. Vilmos, akinek édesanyja, Diana walesi hercegnő a homofóbia ellen is küzdött jótékonysági tevékenysége során, a múlt hónapban beszélgetett a brit LMBT-közösség tagjaival egy Kensington palotabeli szemináriumon.

A vendégek az éveken át tartó zaklatások következményeiről, öngyilkossági kísérleteikről, étkezési rendellenességeikről, depressziójukról és kábítószerfüggőségükről meséltek a hercegnek - írta a The Telegraph.

"Senkit sem lenne szabad zaklatni a szexuális hovatartozása vagy bármely más ok miatt, és senkinek sem lenne szabad megtapasztalnia azt a fajta gyűlöletet, amellyel ezeknek a fiataloknak szembe kellett nézniük az életük során" - fogalmazott a herceg a magazinnak adott nyilatkozatában.

Hangsúlyozta: "Azt üzenem minden fiatalnak, aki ezt olvassa és akit zaklatnak a szexuális hovatartozása miatt, hogy ne tűrjön szótlanul - beszéljen egy felnőttel, akiben megbízik, egy baráttal, egy tanárral, a Childline civil szervezettel, vagy egyéb segélyszolgálatokkal és kérjen segítséget".

Vilmos az interjúban kiemelte: "Légy büszke arra, aki vagy, és ne feledd, hogy semmit sem kell szégyellned". A herceg az orlandói lövöldözés áldozatainak emléket állító könyv aláírását követően fedte fel magazinszereplését.

A Kensington palota szóvivője szerint a brit trón kettes számú várományosa külön munkacsoportot is felállított az internetes zaklatás megelőzésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×