eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Döbbenetes áron kelt el egy Star Wars-űrhajómodell Hollywoodban

Mesés, 450 ezer dolláros (125 millió forintos) áron kelt el egy hollywoodi árverésen egy Star Wars-űrhajómodell.

A Profiles in History aukciósház hétvégi közleménye szerint a Csillagok háborúja című 1977-es sci-fiből ismerős űrhajó 40 centiméteres modellje ezzel az eladási árral rekorder lett a Star Wars-relikviák piacán.

Az apró űrhajó, amelynek "eredeti" példánya szállította Leia hercegnőt, C-3PO-t és R2-D2-t a Csillagok háborúja első jeleneteiben, a néhai Oscar-díjas látványeffektus-guru, Grant McCune gyűjteményéből származik. A modellért előzetesen 200-300 ezer dollárt vártak.

Az árverésen Leia hercegnő (Carrie Fisher) A jedi visszatér című Star Wars-epizódban viselt rabszolgajelmezéért 96 ezer dollárt (csaknem 27 millió forintot) fizetett ki egy vásárló.

A háromnapos licitáláson George Reeves Superman-kosztümje 216 ezer dollárért (60 millió forintért) cserélt gazdát. Harrison Ford Indiana Jones-filmekből ismerős nevezetes ostoráért pedig 204 ezer dollárt (57 millió forintot) adott egy licitáló.

A vásárlók nem fedtél kilétüket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×