eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Egymilliárd turista kel útra az idén

Az idén először fogja átlépni az egymilliárdos határt a turisták száma az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezete, az UNWTO szerint.

A nemzetközi szervezetnek a szerdán kezdődött berlini nemzetközi idegenforgalmi vásár(ITB) alkalmából publikált adatai szerint az idén 3-4 százalékkal bővülhet az idegenforgalom a tavalyi 4,4 százalékot követően.

Az elmúlt tíz esztendőt tekintve évente átlagosan 3,8 százalékkal bővült a beutazó turisták száma világszerte.

Az egyes régiókat nézve Európa az átlagosnál jobban szerepelt tavaly: 503 millió vendéget regisztráltak, hat százalékkal többet, mint 2010-ben. Európát 28 millióval többen keresték fel tavaly, mint egy évvel korábban, miközben az egész világon 41 millióval nőtt a beutazó turisták száma.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×