eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek

Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz.

A macskázó kávéházak régi keletűek Japánban, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat és játszhatnak velük - pénzért. Egy órányi macskázás 1000 jenbe (2500 forintba) kerül.

A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat munka után, mielőtt hazatérnének. Az ilyen vendégek közül azonban sok épp este nyolc körül érkezik, a kávéházaknak pedig jelentős forgalomkiesés lenne, ha elmaradnának majd az időkorlátozás miatt: 20 óra 00 perctől a kávézóknak egy hátsó helyiségbe kell vinniük macskakínálatukat és pihenést kell biztosítaniuk az állatoknak.

"Mindenki tudja, hogy a macskák este a legboldogabbak, egyszerűen nem értem a szigorítás elrendelőit, hogy miért hagyják ezt figyelmen kívül" - dohogott egy tokiói kávézó tulajdonosa, aki 24 példányos "macskaflottát" tart.

A kutyák és macskák este 8 óra utáni nyilvános mutogatását tiltó rendelkezés június 1-jével lép hatályba. A japán kormányt állatvédelmi szempontok vezérlik szigorában, bár elsősorban nem az állatos kávézókat, hanem az éjjel-nappal nyitva tartó állatkereskedéseket akarja megregulázni. Ezekben szinte sosincs nyugtuk az állatoknak, amelyek kis ketrecekben élnek és egy pillanatra sincsenek sötétben, állandóan villanyfény gátolja őket természetes életritmusukban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×